Mainos

Microsoft: Saloon ja Tampereelle aiotaan palkata lisää ihmisiä

Microsoftin markkinointijohtajan Tuula Rytilän mukaan Saloon ja Tampereelle aiotaan palkata lisää ihmisiä.

Microsoft kertoi tänään aikovansa vähentää maailmalla rajusti väkeä. Suomessa arvioitu vähennystarve on enintään 1100 työntekijää.  

- Vaikka uutiset ovat vaikeita, on myös ymmärrettävä, että Suomen merkitys puhelintoiminnassa entisestään korostuu. On selvää, että vähennykset Suomessa ovat suhteellisesti pienemmät kuin muualla. Salo ja Tampere ovat keskeisiä. Salossa tehdään paljon korkeamman hintaluokan puhelimia, ja Tampereella on merkittävä rooli edullisemman hintaluokan Lumia-puhelimessa, Rytilä kertoo STT:lle puhelimitse.  

Oulusta Tampereelle tai Saloon?

Rytilän mukaan Oulusta irtisanottaville saattaisi löytyä töitä Tampereelta tai Salosta.  

- Myös Espoo säilyy keskeisenä.  

Rytilä vakuuttaa, että Suomella tulee olemaan entistä tärkeämpi asema puhelinten tuotekehityksessä ja innovaatiotoiminnassa.   

Rytilän mukaan Oulun toimipiste suljetaan, koska yhtiö aikoo keskittyä jatkossa Windows Phone -puhelimiin ja Lumiaan.  

- Uuden strategian myötä emme tule enää esittelemään uusia Nokia X tuotteita ja sen vuoksi olemme kertoneet suunnitelmista sulkea Oulun toimipiste. Nyt henkilöstön edustajien kanssa alkavat yt-neuvottelut, joissa puhutaan tarkemmin seuraavista suunnitelmista.  

Luottamusmies: Keskittäminen takaa työt

Microsoftin päätös keskittää Lumia-tuotekehitys Tampereelle ja Saloon takaa töiden jatkumisen kaupungeissa, uskoo luottamusmies Kalle Kiili. Aiemmin vetovastuu on jakautunut tasaisesti Pekingin ja San Diegon sekä Suomen tuotannon välillä.  

Kiilin mukaan yhtälössä on vielä ratkaisematta se, kuinka alkavat irtisanomiset tarkasti jakautuvat lakkautetun Oulun yksikön lisäksi. Myöhemmässä vaiheessa Lumia-tuotannon keskittäminen voi kuitenkin tuoda myös uusia työpaikkoja Saloon ja Tampereelle.  

- Huonoin vaihtoehto olisi ollut puhelintuotekehityksen siirtäminen ohjelmistokehityksen kylkeen, Kiili sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.