Mainos

Microsoft: Puolittamispäätös vetoomusoikeuteen

Microsoftin mukaan ohjelmistojätin puolittamisesta tehty valitus tulisi käsitellä Yhdysvaltain vetoomusoikeudessa eikä korkeimmassa oikeudessa, kuten maan hallitus on vaatinut. Microsoft totesi eilen tuomari Thomas Penfield Jacksonille, että oikeudenmukainen oikeudenkäytäntö toteutuisi parhaiten, kun yhtiön puolittamispäätöksestä laatima valitus käsiteltäisiin normaalin käytännön mukaisesti vetoomusoikeudessa.

Yhtiö vaatii Jacksonia hylkäämään hallituksen vaatimuksen valituksen lähettämisestä suoraan korkeimmalle oikeudelle. Ohjelmistojätin mukaan monimutkainen, tekninen oikeusjuttu ei sovi korkeimman oikeuden käsiteltäväksi. Samalla Microsoft muistutti Jacksonia siitä, että vetoomusoikeus on jo suostunut kuulemaan yhtiön valituksen.

Yhdysvaltain oikeusministeriö esitti viime viikolla Microsoftin pilkkomispäätöksen uudelleenkäsittelyä korkeimmassa oikeudessa. Oikeusministeriön mukaan poikkeuksellinen järjestely on aiheellinen, sillä kyse on Yhdysvaltain talouden kannalta merkittävästä asiasta. Ohjelmistoyritys on tehnyt valituksen liittovaltion tuomarin Thomas Penfield Jacksonin 7. kesäkuuta tekemästä päätöksestä, jonka mukaan yhtiö on jaettava kahdeksi erilliseksi yhtiöksi. Microsoft on todettu syylliseksi johtavan markkina-aseman väärinkäyttöön. Yhdysvaltain hallitus ja 19 osavaltiota ovat tästä syystä vaatineet yhtiön pilkkomista osiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.