Mainos

Microsoft-päätös lykkääntyy

Neuvottelut tietokonejätti Microsoftin ja Yhdysvaltain hallituksen välillä jatkuvat vielä yli viikon ajan. Microsoftia syytetään monopoliaseman väärinkäytöstä, ja lopullista päätostä jutussa odotettiin tänään. Tuomari Thomas Penfeld Jackson on kuitenkin antanut osapuolille lisäaikaa ensi viikon perjantaihin saakka.

Neuvotteluissa yritetään päästä yksimielisyyteen Microsoftin kohtalosta ja myönnytyksistä, joita yhtiön on tehtävä päästäkseen eroon syytteestä. Alunperin monopolisyytteiden uskottiin jopa johtavan Microsoftin pilkkomiseen. Microsoft on tiettävästi tarjoutunut ainakin irrottamaan Internet-selaimensa Windows-käyttöjärjestelmästä, mutta tiedossa ei ole, riittääkö tarjous syyttäjäpuolelle.

Microsoftin on aiemmin jo todettu syyllistyneen määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön. Syytteen takana on 19 osavaltiota sekä liittovaltio. Jos neuvotteluissa ei päästä eteenpäin, tuomarin on päätettävä, mitä liittovaltion lakeja Microsoft on rikkonut. Mahdollisista rangaistustoimenpiteistä päätettäisiin myöhemmin keväällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.