Mainos

Microsoft kiinnostui suomalaisesta "älytekstiviestistä"

Henkilöllisyyden tunnistaminen matkapuhelimella on yleistymässä nopeaan tahtiin.

Suomalainen teknologiayritys BookIT Oy kertoo julkaisevansa huomenna ensimmäisenä maailmassa tunnistuspalvelun, jonka avulla mobiilimaksaminen onnistuu ns. älytekstiviestin avulla kaikilla matkapuhelimilla ja eri operaattoreilla.

- Älytekstiviestiin pohjautuvan ratkaisun etuna on, että palvelun käyttö ei edellytä puhelimeen laitettavia lisälaitteita tai erillisiä ohjelmistoja. Älytekstiviesti on itseasiassa 3,7 miljoonalla suomalaisella jo käytössä eri palvelujen muodossa, joista suosituin palvelu lienee Finnairin lähtöselvitys. Uutta on se, että nyt tällä iSMS-älytekstiviestillä voi lisäksi maksaa erilaisia palveluita, kertoo BookIT Oy:n toimitusjohtaja Jukka Salonen.

Palvelu julkaistaan yhteistyössä mm. Luottokunnan ja Microsoftin kanssa.

- Kumppanit, kuten Microsoft, Nokia ja Accenture, myyvät teknologiaamme eri yrityksille, jotka toteuttavat palveluja. Tekniikan käyttöön ottaneisiin tahoihin kuuluu finanssialan laitoksia, logistiikka-alan yrityksiä ja matkustusalan yrityksiä.

Palvelu näyttäytyy loppukäyttäjälle tavallisena tekstiviestinä, jonka palveluntarjoaja lähettää asiakkaalle. Tunnistautumista ja vaikkapa maksamista varten vastataan viestiin esimerkiksi yhdellä kirjaimella.

Salonen kertoo, että kyseessä ei ole tavallinen helposti väärennettävä tekstiviesti, vaan tunnistautuminen on hyvin turvallista.

- Vallankumouksellista keksinnössä on se, että aiemmat järjestelmät ovat perustuneet matkapuhelimen varmistamiseen, jotta saatiin varma varmistus käyttäjästä. Tämän takia puhelimen sim-korttiin piti asentaa erillinen varmenne. Älytekstiviestissä järjestelmä toimii täysin verkosta käsin eikä erillisiä tunnisteita tarvita puhelimiin. Tunnistus tehdään pilvipalveluna, jossa kaikille transaktioille luodaan omat "sormenjäljet", joita ei voi väärentää, kertoo Salonen.

Kuluttajalle palvelu on maksuton. Palvelun maksusta huolehtivat sitä käyttävät yhtiöt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.