Mainos

Microsoft haastoi Lindowsin käräjille

Ohjelmistojätti Microsoft vaatii kilpailevaa ohjelmistoyhtiö Lindows.comia vaihtamaan nimensä, koska se Microsoftin mielestä tuo liian läheisesti mieleen Microsoftin oman Windows-käyttöjärjestelmän.

Koska Lindows ei ole suostunut nimenvaihtoon suosiolla, Microsoft haastoi eilen huomattavasti pienemmän kilpailijansa käräjille Yhdysvalloissa. Lindowsin tuote saa Microsoftin mielestä pysyä ennallaan, kunhan nimi vaihtuu.

Lindows.comilla ei toimitusjohtaja Michael Robertsonin mukana ole mitään aikomusta muuttaa nimeään. Hän sanoi pitävänsä varsin epätodennäköisenä, että suuri yleisö todella sekoittaisi 20 henkeä työllistävän aloittelevan ohjelmistoyhtiön tuotteen Microsoftin Windowsiin.

-Jos he niin väittävät, he ovat hulluja, Robertson luonnehti. Hänen mielestään Microsoftin pyrkimyksenä on rajoittaa kilpailua käyttöjärjestelmien markkinoilla.

Microsoft puolestaan totesi tiedotteessaan vain suojelevansa Windows-tavaramerkkiä, johon yhtiö on viimeisten 20 vuoden aikana tehnyt suunnattomia investointeja. Microsoftin mukaan asiaan toivotaan edelleen sopuratkaisua.

Lindows.com kehittämä Lindows on mahdollisesti ensimmäinen käyttöjärjestelmä, joka pystyy pyörittämään sekä Linux- että Windows-käyttöjärjestelmiä varten tehtyjä ohjelmistoja. Yhtiö aikoo tuoda sen markkinoille ensi vuoden alkupuolella.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.