Microsoft ei lähde hintakilpaan Sonyn kanssa

Microsoftin on odotettu alentavan Xbox 360 -pelikonsolin hintaa vastineena Sonyn PlayStation 3:n hinnanalennukselle.

Tietotekniikkajätti Microsoft ei aio laskea Xbox 360 -pelikonsolinsa hintaa vastineena kilpailijansa Sonyn hinnanalennukseen. Markkinoilla on odotettu Microsoftilta ilmoitusta pelikonsolin uudesta hinnasta sen jälkeen, kun Sony laski PlayStation 3:n hintaa Yhdysvalloissa viidenneksellä tämän viikon alussa.

Microsoftin pelistudion johtajan Kim Shanen mukaan hinnanalennuksiin ei ole yhtiössä tarvetta eikä halua. Tähän mennessä Xbox-konsoleita on myyty Yhdysvalloissa 5,8 miljoonaa, kun PlayStationeita on mennyt kaupaksi 1,4 miljoonaa. Näiden kahden väliin kiilaa vielä Nintendon Wii, joita on myyty 2,8 miljoonaa.

Sonyn hinnanalennuksen jälkeen PlayStation 3 maksaa noin 15 euroa enemmän kuin Xboxin kehittynein malli. PlayStationia myydään nyt noin 360 eurolla.

Xbox 360 on aiheuttanut Microsoftille viime aikoina myös harmaita hiuksia. Yhtiö ilmoitti viime viikolla, että tähän mennessä konsoleissa ilmenneiden vikojen korjaus maksaa yhtiölle yli miljardi Yhdysvaltain dollaria eli 740 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat