Mico Ahonen hyppäsi ensimmäistä kertaa pisteille – "Parasta antia tällä tasolla"

Mico Ahonen, 18, hyppäsi ensimmäistä kertaa pisteille Continental Cupin mäkikilpailuissa Rukalla. Hän oli sekä lauantaina että sunnuntaina 30:s.

Ahosen hypyt kantoivat sunnuntaina 122 ja 95,5 metriin. 

Arttu Pohjola puolestaan ponkaisi lauantaisen 20. sijansa jatkoksi sunnuntaina 26:nneksi. Hänen hypyilleen kertyi sunnuntaina mittaa 125 ja 106 metriä.

Haastaja- ja nuorten ryhmän valmentaja Kai Kovaljeff ilahtui kaksikon panoksesta.

– Positiivinen viikonloppu Artulle ja Micolle. Molemmissa kisoissa nuoret miehet pisteillä ja sijoitusten valossa myös parasta antia, mihin tällä tasolla ovat aiemmin yltäneet. Micolle tärkeät ensimmäiset pisteet ja sitä kautta osallistumisoikeus mc-kisoihin. Varmasti tämä viikonloppu antoi lisää itseluottamusta ja tuo potkua tuleviin koitoksiin, Kovaljeff sanaili Hiihtoliiton tiedotteessa.

Voittoa sunnuntaina juhli lauantain kakkonen, Japanin Taku Takeuchi. Continental Cupin kokonaistilannettakin johtava Takeuchi venytti nyt molemmilla suorituksillaan 143,5 metriä.

– Olen tosi tyyväinen molempien päivien hyppyihin. Seuraavaksi menen maailmancupiin Engelbergiin. On tosi tärkeää minulle, että pääsen hyppäämään maailmancupiiin, Takeuchi sanoi suomen kielellä.

Lue myös:

    Uusimmat