Michon

  • Taikina:
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 3 isoa munaa
  • 80 g voisulaa
  • 4 dl maitoa,
  • 3 rkl calvadosta tai rommia (jos ei halua alkoholia, vanilja käy hyvin)
  • Garniture:
  • 6-8 omemaa (golden, royal gala, renette)
  • noin 100 g voita (käytä suolattua voita niin ei tarvitse lisätä suolaa taikinaan)
  • kanelia

Voitele uuniin menevä lasivuoka.

Valmista taikina: sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito vähitellen, voisula ja hieman vatkatut kananmunat. Jätä lepäämään hetkeksti.

Kuori omenat ja tyhjennä siemenkotelo. Leikkaa omenat 4 osaan. Sulata voi isolla pannulla ja lisää omenat ja ripottele päälle sokeri. Anna omenoiden karamelisoitua ja vähän kypsyä, mutta varo etteivät omenat pala! Jos käytät kanelia, lisää se valmiiden omenoiden päälle.

Kaada vuokaan taikina ja omenakuutiot. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota uunista pois, lisää sulatettu voi ja ripota päälle kristallisokeria. Jatka paistamista vielä noin 15 min. Paistos kohoaa ja saa kauniin ruskean värin. Tarjoa haaleana aprikoosi hillon kera. Bon appetit!

Lue myös:

    Uusimmat