Mainos

Michelle vs Svetlana - ensimmäiset naiset kohtaavat

Michelle Obama, joka on nostanut tuntemattomia vaatesuunnittelijoita kuuluisuuteen ja sekoittaa tyylissään myös päivittäiskauppavaatteita, matkustaa Venäjälle miehensä Barackin kanssa kolmipäiväiselle vierailulle.

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen kohtaa ehkä suurimman haasteensa Venäjän-vierailulla, presidentti Dimitri Medvedevin vaimon.

Michellen tyylikkyys ja viehätysvoima on hullaannuttanut yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset, mutta venäläiset suhtautuvat nihkeästi naisiin, jotka varastavat parrasvalot vaikutusvaltaisilta miehiltään. Michelleä on verrattu Ranskan presidentin puolisoon Carla Bruniin ja edesmenneeseen Jacqueline Kennedyyn, tunnettuihin tyyli-ikoneihin.

Hurskaalla ja hillityllä Svetlana Medvedevalla ja Michellellä on vain vähän yhtäläisyyksiä. Svetlana tukee kulttuuria ja taiteita, mutta ei ota kantaa maan sisäisiin epäkohtiin. Hän pukeutuu konservatiivisesti, ilman Michellen kiehtovia ja hieman yliampuviakin yhdistelmiä - pukeutumista, jota yhdysvaltalaiset seuraavat.

Maassa, jossa eräs presidenttiehdokas kerran sutkautti mieluummin lähettävänsä vaimonsa luostariin kuin antaisi hänen sekaantua politiikkaan, venäläiset yhä aristelevat ajatusta voimakkaasta naisesta menestyvän miehen takana. Venäläisten mukaan johtajien naisten pitää seistä miehensä varjossa ja hieman taaempana.

Venäläisen Vogue -lehden päätoimittajan Alyona Doletskajan mukaan käsite "ensimmäinen nainen" on uusi venäläisessä yhteiskunnassa, eikä yleisöllä ole ensimmäisiä naisia kohtaan suuria odotuksia. Nuoremman polven venäläiset kuitenkin pitävät Medvedevasta.

Ehkäpä kunnioituksesta venäläisten vaikeaan suhtautumiseen poliittisten johtajien suosittuihin vaimoihin, Valkoinen talo on pyytänyt Michelle Obamaa pysyttelemään sivussa parrasvaloista vierailun ajan.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.