Michelle Obaman vinkeillä satoisa keittiöpuutarha!

Michelle Obama neuvoo tuoreessa American Grown –kirjassaan vinkkejä keittiöpuutarhan ystäville.

Amerikan ykkösnainen, Michelle Obama, kertoo tuoreessa kirjassaan satoisan ja hyvinvoivan keittiöpuutarhan salat.

Vältä epäselvästi kasattuja kasvipenkkejä

Rajaa penkat selkeiksi esimerkiksi kivien tai vaikkapa kauniiden laattojen avulla. Jos ne on merkitty epäselvästi, kasvattisi eivät ole suojassa niin sinun kuin muidenkaan askelilta. Michellen puutarhassa kasvit kasvavat omissa puulaatikoissaan, jotta ne ovat taatusti turvassa.

Älä aliarvioi sateen voimaa

Sade tekee tietysti hyvää kasvavalle keittiöpuutarhalle, mutta se voi tehdä myös tuhojaan. Etenkin kasvun alkuvaiheessa valuva sadevesi vie mukanaan muun muassa lehtikatetta ja päälimultaa, jotka kannattaa korvata mahdollisuuksien mukaan uudella. Michelle Obama peittääkin omat suojattinsa ohueolla olkikerroksella, mikä auttaa suojaamaan maata sateelta ja vaikeuttaa lisäksi rikkaruohojen kasvua.

Pidä madot erossa kasveistasi

Madot tekevät hyvää maaperälle ja ovat jokaisen keittiöpuutarhurin apureita – kaikki madot eivät kuitenkaan ole yhtä ystävällisiä, vaan ne voivat nakertaa kasvattisi syömäkelvottomiksi.

Michelle Obama ja Valkoisen talon puutarhurit pitävät madot kaukana kekseliäällä konstilla: He suojaavat kasvit istutusvaiheessa pahvimukin avulla, jonka alaosa on poistettu – kuppi vain käännetään nurin päin. Näin madot pysyvät helpommin poissa istutuksista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja