Michael Jacksonin lääkäri neljäksi vuodeksi vankilaan

Poplegenda Michael Jacksonin kuolemantuottamukseen syylliseksi todettu lääkäri Conrad Murray on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen.

Tuomari päätti Murrayn kohtalosta Los Angelesissa tänään.

Jackson kuoli tohtori Murrayn toimien seurauksena, totesi tuomari Michael Pastor perusteluissaan. Hänen mukaansa Murrayn motiiveina olivat raha ja maine. Murray petti luottamuksellisen potilaan ja lääkärin suhteen ja myös valehteli jutun tutkijoille, sanoi Pastor.

Tuomarin mukaan kyseessä oli "hirveä lääketieteen kierre" sekä jatkuva lääkärin eettisten sääntöjen rikkominen.

Tähden perhe oli vaatinut Murraylle kovinta mahdollista rangaistusta. Useita Jacksonin perheen jäseniä oli oikeussalissa seuraamassa tuomion lukemista, mutta hänen lapsensa eivät olleet paikalla.

Murray istuu telkien takana vain osan tuomiostaan eli kaksi vuotta. Syynä on osavaltion vankiloiden ylikuormitus ja se, että hän ei ole syyllistynyt väkivaltarikokseen.

Murray on rahaton

Murray ei pystyne maksamaan Jacksonin perheelle minkäänlaisia korvauksia, jos sellaisia vaaditaan. Hän oli pahasti velkaantunut aloittaessaan Jacksonin henkilääkärinä, eikä ennättänyt saada lainkaan palkkaa ennen tähden kuolemaa. Lisäksi hän menettänee lääkärinlupansa loppuiäkseen.

Murray todettiin syylliseksi kolme viikkoa sitten päättyneessä kohuoikeudenkäynnissä. Valamiehistön päätöksen mukaan Murray syyllistyi kuolemantuottamukseen, kun hän antoi Jacksonille voimakasta propofol-nukutusainetta univaikeuksiin. Yleensä valmistetta käytetään ainoastaan anestesiassa ja sairaalaolosuhteissa.

Uuteen konserttikiertueeseensa valmistautumassa ollut Jackson oli tiettävästi vaatinut Murraylta lääkettä joka ilta ainakin kahden kuukauden ajan, koska ei pystynyt nukkumaan.

Jackson menehtyi aineen yliannostukseen kotonaan kesäkuussa 2009. Murrayn puolustuksen mukaan Jackson oli itse ottanut kohtalokkaan annoksen.

Murrayn puolustuksen mukaan lääkärin suurin virhe oli ollut hänen hyväsydämisyytensä, sillä hän ei voinut kieltää unettomuudesta kärsineeltä ja hermostuneelta potilaaltaan tämän vaatimaa lääkettä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat