Mainos

Michael Jacksonille kaikkien aikojen jäähyväiset

Poptähti Michael Jacksonia muisteltiin gaalatilaisuudessa Los Angelesissa.

Staples Center -areenalla vietettyyn osallistui noin 20 000 ihmistä.

Tilaisuudessa esiintyi monia tunnettuja henkilöitä. Muistotilaisuus alkoi Smokey Robinsonin lukiessa Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan sekä laulaja Diana Rossin surunvalittelut. Sen jälkeen pidettiin hiljainen hetki.

Jacksonin ruumis saapui myös areenan muistotilaisuuteen. Ruumis oli kultaisessa arkussa ja peitetty punaisilla ruusuilla. Arkku asetettiin yleisön eteen lavan edustalle gospel-kuoron laulaessa. Sen jälkeen Mariah Carey ja Trey Lorenz lauloivat Jackson 5 -yhtyeen kappaleen "I'll be there".

MICHAEL JACKSONIN ARKKU TUOTIIN MUISTOTILAISUUTEEN

Katsomo-video ei ole saatavilla

Careyn jälkeen näyttelijä Queen Latifah astui lavalle puhumaan, jota seurasi Lionel Richien esittämä "Jesus is Love". Myös Stevie Wonder lauloi ja soitti Jacksonin kunniaksi.

Lisäksi muun muassa levy-yhtiö Motownin perustaja Berry Gordy muisteli Jacksonin uran alkuaikoja. Tähteä muistelivat myös koripalloilijat Magic Johnson ja Kobe Bryant. Näyttelijä Brooke Shields oli murtua jopa kyyneliin puheensa aikana.

Ennen areenan muistotapahtumaa Jacksonin perhe ja ystävät kerääntyivät yksityiseen noin puoli tuntia kestäneeseen tilaisuuteen Los Angelesin Forest Lawn -hautausmaalle.

Kaikkien aikojen muistotilaisuus

Jackson haudataan Forest Lawnin hautausmaalle Hollywoodin kukkuloille. Samaan paikkaan on haudattu monia muitakin legendoja kuten Humphrey Bogart, Clark Gable, Bette Davis ja Walt Disney. Jacksonin perhe ei ole vahvistanut tietoa tähden hautajaisista tai hautapaikasta.

Michael Jacksonin muistotilaisuuden aikataulu

Staples Centerin muistotilaisuuteen osallistuvat muun muassa laulajat Stevie Wonder, Mariah Carey, Lionel Richie, John Mayer, Jennifer Hudson ja Smokey Robinson. Paikalle on tullut myös Jacksonin entinen tyttöystävä, näyttelijä Brooke Shields sekä koripalloilijat Kobe Bryant ja Magic Johnson.

Muistotilaisuuden sisällöstä ei kerrottu juuri mitään etukäteen. Järjestäjien mukaan osa paikalla olevista tähdistä esiintyisi tilaisuudessa.

Vieraiden joukossa ei nähdä muun muassa Jacksonin entistä vaimoa ja hänen kahden lapsensa äitiä Debbie Rowea. Rowe arvioi, että hänen läsnäolonsa voitaisiin kokea häiritsevänä.

Myöskään Jacksonin hyvä ystävä Elizabeth Taylor ei päässyt paikalle. Häntä pyydettiin puhumaan muistotilaisuudessa, mutta hän ilmoitti olevansa surusta liian voipunut.

Kaaosta pelätty

Osa muistotilaisuuden lipuista arvottiin internetissä. Niitä havitteli yli 1,5 miljoonaa ihmistä.

Staples Centerin lisäksi lippuja oli jaossa viereiseen Nokia Theateriin, jossa muistotilaisuutta seurataan suorana lähetyksenä valkokankaalta.

Los Angelesin keskustaan on pelätty tänään muodostuvan suoranainen kaaos. Areenan lähistöllä päivystää 1 400 poliisia. Järjestäjät toivoivat, että liputtomat fanit jäisivät kotiin ja katsoisivat seremoniaa televisiosta. Järjestäjien mukaan monet jäivätkin.

Liput muistotilaisuuteen olivat maksuttomia. Monet ovat kuitenkin yrittäneet myydä lippuaan eteenpäin. Nettisivustot Craiglist ja eBay ovat poistaneet sivuiltaan lipunmyynti-ilmoitukset, koska ne pitivät lipuilla rahastamista sopimattomana.

Katso Tomi Hinkkasen raportti Los Angelesista (Kymmenen uutiset 7.7.2009)

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.