Mainos

Michael Jackson kiistää pedofiliaepäilyt

Laulaja Michael Jackson kiistää syytteet lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lasten hyväksikäytöstä epäilty poplaulaja Michael Jackson on antanut lausunnon edustajansa välityksellä ja ilmottaa olevansa syytön. Hänen mielestään syytteet ovat vääriä, törkeitä ja perättömiä.

- Loukkaavat syytökset Michael Jacksonia kohtaan ovat perättömiä. Michael ei koskaan vahingoittaisi lasta millään tavalla. Nämä törkeät ja täysin perusteettomat väitteet tullaan todistamaan perättömiksi oikeudessa, sanoo Jacksonin edustaja Stuart Backerman lausunnossaan.

Backermanin mukaan Jackson on ollut yhteydessä Santa Barbaran piirisyyttäjään ja laulaja aikookin palata heti kotiin vastatakseen syytteisiin. Popkuningas kuuli häntä vastaan nostetuista syytteistä Las Vegasissa, missä hän oli kuvaamassa musiikkivideota.

Santa Barbaran poliisi teki eilen Michael Jacksonin Neverland-maatilalle kotietsinnän osana rikostutkimusta.
Kalifornian oikeusviranomaiset ilmoittivat tänään, että Jacksonia vastaan nostetaan syytteet lapseen toistuvasti kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Laulajalle annettiin samalla myös pidätysmääräys ja hänelle on asetettu kolmen miljoonan dollarin takuut. Häntä on myös kehotettu antautumaan poliisille ja luovuttamaan passinsa. Poliisin mukaan laulaja voi saada jopa yli kahdeksan vuotta vankeutta, jos hänet todetaan syylliseksi.

Poliisi ei ole kuitenkaan kertonut tarkemmin syytteiden yksityiskohdista.

Uusi kokoelmalevy samaan aikaan

Kotietsintä Jacksonin maatilalle tehtiin samana päivänä, jolloin Jackson julkaisi Greatest
Hits -kokoelma-albuminsa. Kokoelma sisältää mm. Michaelin tuoreimman singlen nimeltä One More Chance.

Useilla kanavilla nähtävä tv-show Celebrity Justice väitti eilen, että uudet pedofiliaepäilyt Jacksonia vastaan saivat alkunsa erään psykoterapeutin ilmoituksesta. Hänen terapiasessioissaan 12-vuotias losangelesilainen poika oli kertonut asioita, jotka terapeutti katsoi aiheelliseksi saattaa viranomaisten tietoon.
Kalifornian lain mukaan terveydenhuollon ammattilaisten on ilmoitettava viranomaisille, jos he tietävät tai heillä on perusteltu syy epäillä lapsen joutuneen sukupuolisen hyväksikäytön kohteeksi. Michael Jacksonia on aiemmin epäilty pedofiliasta. Häntä ei kuitenkaan ole tuomittu, ja Jackson on tiukasti kiistänyt kaikki pedofiliasyytteet.

Vuonna 1994 Jackson suostui maksamaan miljoonia dollareita sovintoratkaisussa 14-vuotiaalle pojalle, joka oli syyttänyt tähteä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuossa jutussa ei koskaan nostettu rikossyytteitä.
(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 20.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.