Mainos

Miami Herald: Voitto kuului Bushille

Miami-Daden piirikunnassa tehty ääntenlaskenta osoittaa, että Al Gore ei olisi saanut riittävästi lisä-ääniä tarkistuslaskennassa lyödäkseen George W. Bushin marraskuun 7. päivänä pidetyissä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, kertoi Miami Herald -sanomalehti tänään.

Miami-Dadessa on laskettu vaalien jälkeen uudelleen 10 644 äänestyslippua. Gore sai laskennassa 49 ääntä enemmän kuin Bush, mikä ei olisi riittänyt Bushin etumatkan kuromiseen. Miami-Dade on suurin niistä piirikunnista, joissa demokraattien kampanja vaati äänien käsintehtyä tarkistuslaskentaa. Miami Herald kustansi nyt tehdyn uudelleenlaskennan.

Tutkituista 10 644:stä äänestyslipusta 1555 katsottiin Gorelle kuuluviksi, 1506 Bushille ja 106 ääntä muille ehdokkaille. Valtaosa lipuista oli joko tyhjiä, merkintä oli väärässä paikassa tai niissä oli useita merkintöjä. Miami Herald ilmoittaa tulkinneensa lippuja siten, että äänestäjien tahtoa on pyritty kunnioittamaan mahdollisimman suuresti.

Miami Heraldin johtopäätös laskennasta on, että Bush olisi todennäköisesti voittanut vaalit siinäkin tapauksessa, että Yhdysvaltain korkein oikeus olisi sallinut Floridan äänten uudelleenlaskennan loppuun saattamisen.
(STT-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.