Mia kertoo laihdutusurakastaan: Enää en palaa ylipainoiseksi

Helmen Keventäjät -testiryhmän urakka on ohittanut jo puolivälin, ja porukka on pudottanut yhteensä kymmeniä kiloja.

Mia Siutla, 36, on yksi Helmen Keventäjät -testiryhmän kymmenestä jäsenestä. Ryhmä lähti käyntiin helmikuussa, ja yhdeksän kiloa keventynyt turkulainen hehkuttaa, että kevät on mennyt nopeasti ja yllättävän kivuttomasti.

– Haasteellisinta oli jumitusvaihe, joka kesti kolmisen viikkoa, mutta siitäkin päästiin yli. Toki jonkin verran haastetta on tuonut se, etten ole löytänyt kaikkia gluteenittomia ja laktoosittomia ruoka-aineita heti Keventäjien ruokapäiväkirjasta, mutta hyvin olen soveltanut. Haasteellista on löytää myös aika, kun aina ehtisi kirjaamaan ruokapäiväkirjaa, koska se on ehdottoman tärkeää jotta pysyy ruodussa, hän kertoo vinkkejä.

Gluteenitonta ja laktoositonta ruokavaliota noudattava Mia on tehnyt monia muutoksia päivittäiseen ruokavalioonsa.

– Olen vähentänyt hiilihydraatteja, mutta tilalle olen saanut hyvän olon, vähemmän turvonneen vatsan, joka kylläkin helpommin nyt reagoi jos syön vaikka pizzan, Mia kertoo.

Hoikka kroppa ja nuorekas uusi look

Keventyminen on muuttanut Miaa ulkoisesti ja sisäisesti. Itsetunto on kohonnut, tyyli muuttunut ja fiilis on korkealla.

– Ihaninta on, että olen saanut hoikemman kropan, jota ei tarvitse peitellä ja sen myötä toki muutin koko lookini hiusmallia ja pukeutumista myöten nuorekkaammaksi. Jollen olisi päässyt testiryhmään, en olisi tässä. Iso kiitos siis siitä!

Mian mukaan parasta koko kokemuksessa on ollut palautunut hyvä itsetunto hoikistuneen olemuksen ja terveemmän olotilan myötä. Myös uudet ruokailutavat ovat yksi iso onnistumisen paikka.

– Muutkin kyllä huomaavat, joten ympäristön positiiviset kommentit lämmittävät mieltä, vaikken varsinaisesti niiden vuoksi hoikennakkaan. Järkevä ruokarytmi, järkevämmät ruokavalinnat ja muutenkin säännöllisempi elämäntapa ovat hyviä juttuja. Pitää syödä jotta laihtuu, mutta järkevästi!

Tavoitteitakin hänellä vielä piisaa.

– Tavoitteeni on, että 12 kg kesäkuuhun mennessä olisi pois ja saan ne pidettyä pois. Olen luvannut itselleni ja lähipiirilleni etten ole enää ylipainoinen ja elän pysyvästi säännöllisempää elämää, johon kuuluu riittävä uni ja lepo sekä järkevä ruoka rytmeineen! En ole lisännyt liikuntaa, ehkä jopa ajanpuutteen vuoksi vähentänyt, joten nyt tavoittelen kiinteytymistä kuntosalin ja kesän jumppien myötä.

Keventäjien urakka jatkuu vielä: lisää Mian kuulumisia blogissa!

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuva: Mia Siutla

Artikkelin tarjoaa: Keventäjät

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja