MH17: He menehtyivät kohtalokkaalla lennolla

New York Times kokoaa verkkosivuillaan tietoja Itä-Ukrainassa alas ammutun koneen uhreista.

Kohtalokkaalla lennolla oli muun muassa aids-tutkijoita, hollantilainen kansanedustaja ja australainen kirjailija.

Malesian viranomaisten mukaan turmassa kuoli kaikkiaan 298 ihmistä. Heistä 193 oli hollantilaisia, 43 malesialaisia, 27 australialaisia, 12 indonesialaisia, 10 brittiä, neljä belgialaisia ja saksalaisia kutakin, kolme filippiiniläisiä, yksi kanadalainen ja yksi uusiseelantilainen.

Uhrien joukossa oli muun muassa hollantilainen kukkakauppiaspariskunta, Cor Schilder (33) and Neeltje Tol (30). Schilder postasi ennen lähtöä Facebookiinsa kuvan koneesta tekstillä "jos se vaikka katoaa, tältä se siis näyttää" viitaten maaliskuussa jäljettömiin kadonneeseen saman lentoyhtiön koneeseen.

Australialainen isoisä lensi kolmen lastenlapsensa kanssa. Mo (12), Evie (10) ja Otis Maslinin (8) vanhemmat olivat jääneet Amsterdamiin pariksi päiväksi perheen yhteisen loman lopuksi.

Koneen henkilökuntaan kuuluneen Shazana Sallehin (31) unelma oli työskennellä lentoemäntänä ja kiertää maailmaa. Isän mukaan tytär oli "käynyt lukuisissa haastatteluissa saadakseen työn".

Kuuden hengen malesialaisperhe oli asunut perheen isän  työn vuoksi Kazakstanissa. Perhe oli vuosien jälkeen asettumassa asumaan Kuala Lumpuriin ja oli lomaillut sitä ennen Euroopassa.

Amsterdamin lähellä asunut brittiläis-hollantilainen pariskunta ja heidän kolme poikaansa olivat myös lennolla. John Allenin (44) sisar kaipaa läheisiään Facebookissa.

– Menetin koko perheeni, ainoan veljeni, hänen kauniin vaimonsa ja heidän uskomattomat lapsensa.

Lue myös:

    Uusimmat