Mainos

MG Rover ajautumassa konkurssiin

Vuosia tappiota tehnyt brittiläinen MG Rover on valmistanut autoja vuodesta 1904.

Perinteinen brittiläinen autonvalmistaja MG Rover on joutunut jättämään konkurssihakemuksen, kun kiinalainen Shanghai Automotive peräytyi yhteistyösopimuksesta MG Roverin kanssa.

Kiinalaisyhtiö ei suostunut MG Roverin pelastajaksi, koska Kiinan automarkkinoiden tilanne on epävarma ja MG Roverin omistajan Phoenix Venture Holdingsin talous ei ole kunnossa, Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoo. Neuvottelut päättyivät tuloksettomina myöhään eilen.

Britannian viimeisen itsenäisen autonvalmistajan konkurssi tarkoittaisi todennäköisesti kilometritehdasta yli 6000 työntekijälle - luku saattaa olla huomattavasti suurempi, jos mukaan lasketaan myös alihankkijat. Longbridgessä, Birminghamin kaupungissa sijaitsevan MG Roverin tehdaskiinteistön omistava kiinteistöyhtiö arvioi, että tehtaalle olisi erittäin vaikeata löytää uutta omistajaa.

Britannian kauppa- ja teollisuusministeri Patricia Hewitt vieraili tehtaalla perjantaina ja sanoi, että hallitus pyrkii yhdessä ammattiyhdistyksen ja yhtiön johdon kanssa etsimään keinoja säilyttää edes osa työpaikoista.

Vuosia tappiota tehnyt MG Rover on valmistanut autoja vuodesta 1904. Yhtiö aloitti Austin Motor Company -nimellä, ja siihen on vuosien varrella yhdistetty useita tunnettuja automerkkejä, kuten Morris ja Rover. Yhtiö oli vuodesta 1994 saksalaisen BMW:n omistuksessa, mutta palasi brittiomistukseen kymmenen punnan kauppasummalla viisi vuotta sitten.

Shanghai Automotive taas on valtio-omisteinen ja kotimaansa suurin autonvalmistaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 08.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.