Mette-Marit ja Haakon Saksasta USA:han

Norjan vastavihitty kruununprinssipari Haakon ja Mette-Marit ovat lähteneet Düsseldorfista Saksasta New Yorkiin, kertoi ¨Norjan uutistoimisto NTB.

Düsseldorfin lentokentän tiedottaja kertoi NTB:lle olevansa "95-prosenttisen varma", että Haakon ja Mette-Marit lähtivät jo aamupäivällä Lufthansan koneella New Yorkiin. Kansainväliset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin tänään parin ilmaantumisesta Düsseldorfiin.

Lauantaisten häiden jälkeen nuoripari lähti Oslosta Norge-aluksella ja vilkutti iloisesti heitä saattamaan saapuneille norjalaisille. Ennalta oli ilmoitettu, että pariskunnan häämatkan ensimmäisenä etappina olisi Kööpenhamina. Tuhannet tanskalaiset joutuivat kuitenkin pettymään pahasti, sillä alus saapui kaupungin satamaan ilman odotettuja kuninkaallisia vieraita. Häämatkansa aloittaneet nuoret olivat jossain vaiheessa onnistuneet poistumaan aluksesta suuren toimittajalauman tiiviistä seurannasta huolimatta.

Düsseldorfissa Mette-Marit ja Haakon yöpyivät Steigenberger-hotellissa aivan tavallisessa kahden hengen huoneessa, sillä kaikki hotellin sviitit oli jo varattu muille vieraille. Hotellin työntekijä äkkäsi norjalaispariskunnan, joka oli hänen mukaansa pukeutunut rennosti farkkuihin ja esiintyi vapautuneesti ja ystävällisesti.

Myös Haakonin isä Harald ja tämän nuorikko Sonja "katosivat" aikoinaan häämatkallaan. He viettivät aluksi muutaman päivän Norjan tuntureilla ja matkasivat sen jälkeen Brasiliaan.

(MTV3-STT-NTB)

Lue myös:

    Uusimmat