Mainos

Metson voitto kasvoi mutta liikevaihto laski

Konepajakonsernin voitto ennen kertaluonteisia eriä nousi viime vuonna 173 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2003 oli 133 miljoonaa. Yhtiön liikevaihtoa pudotti kuitenkin yritysmyynnin lasku.

Metso-konsernin liikevaihto putosi viime vuonna huonontuneen yritysmyynnin vuoksi. Vuoden liikevaihto oli 3 976 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 4 250 miljoonaa.

Liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä ja liikearvon poistoa oli 173 miljoonaa euroa (133 milj.) eli 4,4 prosenttia liikevaihdosta. Myönteiseen tuloskehitykseen vaikutti Metso Mineralsin ja Metso Automationin merkittävästi parantunut kannattavuus, joka oli seurausta liiketoiminnan tehostamistoimista ja kasvaneista volyymeista.

Vuonna 2004 Metson liikevoitto oli 111 miljoonaa euroa eli 2,8 prosenttia liikevaihdosta. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevoitto oli 72 miljoonaa euroa eli 6,6 prosenttia liikevaihdosta.

Metson talous oli viime vuonna selvässä kasvussa Yhdysvalloissa ja Kiinassa, Euroopassa kehitys oli puolestaan vaatimatonta.

Metso Paperin tuotteiden kysyntä oli edellisvuoden tapaan tyydyttävä. Paperiteollisuuden markkinatilanteesta johtuen uusia paperikoneita tilattiin kuitenkin vähän.

Metso Mineralsin murskaus- ja seulontalaitteiden kysyntä parani huomattavasti Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Pitkään korkeina pysyneiden metallien hintojen ansiosta kaivosteollisuuden laitteiden kysyntä oli hyvä Etelä-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Myös Metso Automationin kenttälaitteiden kysyntä kasvoi selvästi. Automaatiojärjestelmien kysyntä jäi edellisvuoden tasolle.

Lähiajan näkymät

Yhtiön mukaan Metso Paperin asiakasteollisuuksissa tehtaiden käyntiasteet ovat parantuneet, minkä arvioidaan vähitellen lisäävän investointihalukkuutta. Lähitulevaisuudessa Metso Paperin tuotteiden kysynnän odotetaan kuitenkin kohdistuvan pääosin uusintoihin ja jälkimarkkinapalveluihin.

Metso Mineralsin murskeentuotantoon ja mineraalienkäsittelyyn liittyvien tuotteiden kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Myös Metso Automationin markkinoiden arvioidaan jatkuvan hyvinä energia-, öljy- ja kaasuteollisuudessa ja elpyvän sellu- ja paperiteollisuudessa.

Metso arvioi liikevoittonsa paranevan tänä vuonna.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 02.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.