Mainos

Metson toimet USA:n kilpailuviraston syyniin

Yhdysvaltojen kilpailuviranomainen selvittää Metso Mineralsin toimintaa. Selvitys koskee epäiltyä kilpailusäännösten rikkomisesta kivenmurskaus- ja seulontalaiteteollisuudessa.

Metso joutuu Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten tutkimusten kohteeksi. Kyseessä on kartelliepäily kivenmurskaus- ja seulontalaiteteollisuudessa.

Oikeusministeriön kilpailuosasto antoi Metsolle tänään tutkimukseen liittyvän asiakirjojen luovutusvaatimuksen.

- Metso aikoo toimia asiassa täydessä yhteistyössä Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa, sanoi Metson lakiasiainjohtaja Aleksanteri Lebedeff.

Yhdysvaltain oikeusministeriön kilpailuosaston tutkimusten kohteena on Metso Minerals Industries Inc. joka on osa Metso-konserniin kuuluvaa Metso Minerals -liiketoiminta-aluetta. Lebedeffin mukaan tutkimus koskee vuoden 2002 jälkeistä aikaa. Metsolla ei hänen mukaansa ole tarkempaa tietoa siitä, miten laajasta tutkimuksesta on kyse.

- Tiedämme vain, että Yhdysvaltain tytäryhtiötä on pyydetty toimittamaan viranomaisille tietoja toiminnastaan, hän sanoi.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, joka liikevaihto oli viime vuonna noin 4,2 miljardia euroa. Yhtiön pääasiakkaita ovat massa- ja paperiteollisuus, kiven- ja mineraalin käsittelijät, energiateollisuus sekä eräät muut teollisuuden alat. Yhtiöllä on 22 000 työntekijää yli 50 maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.