Mainos

Metson Rautpohjan-tehtaalla Jyväskylässä ulosmarssi

Huomisiltaan kestävällä toimihenkilöiden ulosmarssilla vastustetaan Metson suunnittelemia henkilöstövähennyksiä.

Toimihenkilöt ovat marssineet iltapäivällä ulos työpaikaltaan Metson Rautpohjan-tehtaalla Jyväskylässä. He palaavat töihin huomisiltana.

Mielenilmauksessa on mukana noin 1500 toimihenkilöä. Ulosmarssin syynä oli tieto henkilöstövähennyksistä, jotka työntekijäpuolen mukaan koskevat lähes sataa rautpohjalaista.

Yrityksen johto ei vielä kerro mitään henkilöstövähennysten määrästä.

- Yt-neuvottelut ovat vielä kesken. Kerromme tulokset vasta kun tilanne on selvä kaikilla paikkakunnilla. Tämä tapahtuu lähipäivinä, Metso Paperin henkilöstöjohtaja Jaakko Puurula lupaa.

Yt-neuvottelujen alkaessa Metso Paper ilmoitti tavoitteekseen 170-220 työpaikan vähentämisen koko maassa. Jyväskylä kärsii saneerauksista pahiten, sillä työntekijäpuolen mukaan Rautpohjalta on lähdössä 98 työpaikkaa. Muut Metson Suomen-toimipaikat ovat Anjalankoski, Hollola, Järvenpää, Karhula, Turku ja Valkeakoski.

Rautpohjan toimihenkilöiden pääluottamusmies Airi Savolainen on hyvin pettynyt työnantajan menettelyyn. Taloudellisia ja tuotannollisia perusteita irtisanomisiin ei Savolaisen mukaan ole. Hän toivoo 1500 hengen ulosmarssin vaikuttavan Metson johtoon niin, että neuvottelut voisivat vielä jatkua.

- Kohtelu on todella kylmää ja julmaa. Pois potkitaan 30-40 vuottakin talossa olleita tunnollisia uurastajia vain pari vuotta ennen vanhuuseläkettä. En käsitä, että ihmisiä kohdellaan joulun alla näin, Savolainen puuskahtaa.

Metso Paperin tavoitteena on yrityksen Paper and Board - liiketoimintalinjan kilpailukyvyn vahvistaminen muun muassa päällekkäistoimintoja karsimalla ja myynti- ja palvelutoimintoja vahvistamalla. Liiketoimintalinja työllistää Suomessa noin 4000 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.