Mainos

Metson Eloranta: Paperiliitto kehityksen jarruna

Konepajakonserni Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvostelee paperiteollisuuden työehtosopimuksia, jotka hidastavat koko suomalaisen metsäklusterin kehitysnäkymiä.

Konepajakonserni Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta arvostelee paperiteollisuuden kehitystä Suomessa. Hän sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, että paperiteollisuuden työehtosopimuksen kasatut esteet hidastavat koko suomalaisen metsäklusterin kehitysnäkymiä.

Eloranta toteaa, että kunnossapidon ja huollon kehittäminen on paperikoneen tekijälle Suomessa hankalaa. Tämä selittyy sillä, että paperitehtaiden sisälle ei ole asiaa muilla kuin Paperiliiton jäsenillä.

- Paperiteollisuuden vanhat käytännöt ovat sekä meille että asiakkaillemme metsäteollisuudessa selvä haitta, Eloranta arvostelee.

Eloranta harmittelee, että kotikentällä vaikeutetaan mahdollisuuksia pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Hän toivoo, että uusi työehtosopimus auttaa löytämään polkuja, joilla Suomi pidetään mukana kehityksessä.

Metson toimitusjohtaja toivoo, että suomalaiset alihankkijat uskaltaisivat kansainvälistyä ja laajentaa liiketoimintaansa myös kotimaan ulkopuolelle.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtavan asiantuntijan Pekka Tsuparin mukaan paperiteollisuus on jäänyt verkottumisessa sekä elektroniikka- että konepajateollisuudesta kauas jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.