Mainos

Metson charter-lento lähtee tänään Suomeen

Metso Oyj:n tilaama charter-lento Suomeen lähtee tänä iltana paikallista aikaa Pekingistä. Koneessa on 62 metsolaista, joista osan piti olla Suomessa jo viime viikon perjantaina.

Tanskalainen 120 -paikkainen MD-87 matkustajakone tekee välilaskun Novosibirskistä ja saapuu Suomeen huomenna noin kahden aikaan yöllä. Koneessa on mukana myös Metso Oyj:n ruotsalaisia työntekijöitä.

Vielä ei ole täysin selvää mihin kone Suomessa laskeutuu, jos Helsinki-Vantaa on kiinni. Se selviää vasta lennon aikana.

Tällä hetkellä kaikki Suomen kentät ovat kuitenkin auki.

Matkustajat ovat etupäässä miehiä Metson huollosta, myynnistä ja projektitehtävistä.

Metso Paperin Aasia aluejohtaja Ari Harmaala kertoo, että viikon puolivälissä metsolaisia oli motissa parhaimmillaan vielä noin 150.

- Yhtiön johto päätti, että maailmalla olevat ihmiset on saatava kotiin, eikä odottelemaan enää jäädä. Monet olisivat joutuneet odottelemaan kotiutusta jopa yli viikon vielä. Monia töitä ei voi tehdä etätöinä, lisäksi viisumit menivät umpeen ja varsinaiset työt kärsivät, kun jokainen alkoi järjestää paluumatkaansa omin päin. Charter on tietysti aika poikkeuksellinen ratkaisu, mutta myös hotellit, päivärahat ja menetetty työ maksavat yhtiölle.

- Yhtiö halusi näin myös osoittaa työntekijöille, että heistä pidetään huolta, Harmaala sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.