Mainos

Metsolle lisäaikaa Svedala-kaupassa

EU:n komission kilpailuosasto on lykännyt ratkaisuaan Metso-konsernin ja ruotsalaisen Svedalan kaupasta. Lisäaikaa selvityksiä varten antanut komissio on esittänyt huolensa kilpailuasetelmasta lähinnä murskaamotoimintojen päällekkäisyyden takia.

Uudeksi ratkaisupäiväksi on määrätty 20. syyskuuta, Metso-konsernista kerrotaan. Aiempi takaraja oli 11. syyskuuta. Metso toimitti alun perin ostotarjouksensa EU:n kilpailuviranomaisille 7. elokuuta. Kilpailukomissaari Mario Montin tiedottaja Amelia Torres kertoi, että aikarajaa oli pitkitetty yhtiöiden luvattua asiaan liittyviä selvityksiä.

Komissio voi jatkaa fuusioihin tai yrityskauppoihin liittyviä tutkimuksiaan kahdella viikolla, mikäli se on todennut kilpailuongelmia ja yhtiöiltä odotetaan lisäselvityksiä. Metson varatoimitusjohtajan Sakari Tammisen mukaan toimintojen päällekkäisyys huolestuttaa EU:n komissiota. Päällekkäisyyttä on mm. murskaamisessa, jossa markkinaosuus nousee noin 20 prosenttiin.

-Uskomme, että asia on ratkaistavissa, Tamminen sanoi tiistaina puhelinhaastattelussa. Tamminen ei kuitenkaan halunnut kertoa tarkempia yksityiskohtia asian käsittelyn ollessa kesken. Vielä kesäkuussa hän arvioi, että kilpailuviranomaisilla ei pitäisi olla järjestelyyn sanottavaa.

Metso ilmoitti kesäkuussa ostavansa ruotsalaisen kilpailijansa Svedalan noin 6,6 miljardilla markalla ja lupasi

Metso-konserni

ottaa samalla vastatakseen lähes 3,3 miljardin markan velat. Svedala Industri AB valmistaa kiven ja mineraalin käsittelyyn tarkoitettuja koneita. Kaupan ehtona oli, että Metso saa 90 prosenttia osakkeista ja kilpailuviranomaiset hyväksyvät järjestelyn.

Metso on ottanut noin 7,1 miljardin markan lainan kauppaa varten. Metso, maailman johtava paperikoneiden valmistaja, syntyi reilu vuosi sitten Rauman ja Valmetin yhdistyessä. Svedala yritti neljä vuotta sitten ostaa Tampellan louhintalaitteet eli Tamrockin, mutta epäonnistui. Tamrock meni ruotsalaiselle Sandvikille, jonka tukena oli myös silloinen Rauma.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.