Metso vähentää yli sata Jyväskylän valimolta

Metso ilmoittaa vähentävänsä 120-140 henkilöä Jyväskylän valimolta. Vähennys koskee kaikkia henkilöstöryhmiä. Kaikkiaan valimolla työskentelee noin 330 henkilöä.

Taustalla on päätös, että Metso Paperiin kuuluva Metso Foundries Jyväskylä Oy luopuu automaattikaavauslinjan tuotannosta. Metson mukaan sen kysyntä ja kannattavuus ovat heikentyneet.

Jatkossa Metson Jyväskylän valimo keskittyy paperi- ja kartonkiteollisuuden liiketoimintaan. Paperikonetuotannon tarvitsemat tela- ja sylinterivalut kuuluvat valimon ydinliiketoimintaan, ja niiden tuotanto jatkuu Jyväskylässä.

Valimo sijaitsee Metson paperikonetehtaan naapurissa Jyväskylän Rautpohjassa. Metson työllistää alueella kaikkiaan noin 2000 henkeä.

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla ja järjestelyiden arvioidaan toteutuvan vuoden loppupuoliskolla.

"Kaatuu vielä syliin"

Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa suhtautui maanantaina kriittisesti Metson ilmoitukseen.

- Tämä Metson ilmoitus oli aika yksioikoinen. Toiminta alkaa vaikuttaa isojen pörssiyhtiöiden tavalta, jossa ei keskustella etukäteen henkilöstön kanssa.

Metallialalla on perinteisesti työyhteisöä kehitetty yhteistyössä. Vuorenmaa arvioi Metson toiminnan heikentävän suhteita:

- Jos näin toimitaan, asiat kaatuvat Metson omaan syliin.

Uusia töitä etsitään

Metson paikallinen johtaja Reima Kerttula vakuuttaa kuitenkin, että yt-neuvotteluissa tehdään kaikki voitava:

- Katsomme eläkejärjestelyt, määräaikaiset työt ja löytyykö töitä valimon sisältä, Rautpohjasta muuten tai konsernin sisältä.

Vuorenmaa vaatii valimolle tehostettua muutosturvaa. Tämä pitää sisällään myös koulutusta uusiin töihin.

Vuorenmaa ihmettelee Metson saneerausilmoitusta ylipäänsä.

- Pääperiaate on, että tässä tapauksessa pitäisi välttää kokonaan suoranaiset irtisanomiset. Alallahan valitetaan työvoimapulaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat