Mainos

Metso vähentää yli 1000 työntekijää

Tämän ja ensi vuoden aikana vähennetään yli tuhat työntekijää vähennyksinä ja ulkoistamisina.

Konsernin mukaan vähennykset koskevat pääasiassa Metso Paperin Pohjoismaiden ja Pohjois-Amerikan toimintoja. Järjestelyt koskevat noin 1100-1300 henkilöä, puoliksi vähennyksinä ja puoliksi ulkoistamisina.

Suomessa Metso Paperilla on noin 5000 työntekijää, joista ollaan vähentämässä muutamia satoja. Yhtiö kertoo tarkemman suunnitelman kustannusten leikkaamisesta lokakuun lopulla.

Metso aloitti tehostamisohjelman vuosi sitten

Metso Paper tavoittelee 50 miljoonan euron säästöjä vuosina 2004-2005 muun muassa hallintoa tehostamalla ja yhdistämällä tuotantoa pääasiassa Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.

-Vuoden 2005 jälkeisen ajan tavoitteet asetetaan myöhemmin. Nyt keskitymme rakentamaan kestävää perustaa pitkän aikavälin merkittävälle tulosparannukselle, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Jorma Eloranta tänään julkaistussa pörssitiedotteessa.

Loppuvuoden näkymät ennallaan

Metso piti loppuvuoden näkymiä koskevat arvionsa ennallaan. Niiden mukaan konsernin tämän vuoden liikevoitto ennen kertaluonteisia eriä pysyy viime vuoden tasolla ja tulos ennen veroja paranee merkittävästi viime vuodesta.

Metson liiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia eli paperikoneita valmistava Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyn Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian Metso Automation.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 29.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.