Mainos

Metso Paperin väki jäi kotiin Kotkassa

Metso Paperin Karhulan tehtailla Kotkassa on tänään jäänyt yhteensä runsaat sata työntekijää ja toimihenkilöä tulematta työpaikalleen. Tehtaalla työskentelee noin 150 ihmistä.

Pääluottamusmies Jukka Porkan mukaan kyseessä on mielenilmaisu yhtiön suunnittelemia irtisanomisia kohtaan. Metso Paper ilmoitti eilen aloittavansa parin viikon sisällä 450:tä työntekijää koskevat yt-neuvottelut Suomessa. Ilmoituksen mukaan Karhulan tehtailla olisi liipaisimella 150 työpaikkaa. Se merkitsisi koko tehtaan hiljenemistä.

- Näyttäisi sille, että Karhulaa rokotetaan niinkin rankasti, että Metso on vetäytymässä kokonaan pois täältä. Se on niin kova toimenpide, että se vetää väen varsin vakavaksi, Porkka sanoo.

Metso Paperin Karhulan tehtaan tehdaspäällikkö Vesa Vahtera vahvistaa Kymen Sanomissa, että toimintojen lopettaminen Karhulassa kokonaan on yksi selvitettäväksi tuleva vaihtoehto, mutta hänen mukaansa yhtä lailla selvitetään myös toimintojen ulkoistamista.

- On mahdollista, että toiminta siirretään kokonaan pois joko muualle Suomeen tai maailmalle Metso Paperin omiin yksiköihin. Yksi vaihtoehto on myös toiminnan ulkoistaminen mahdollisimman pitkälle, mikä tarkoittaisi Metson oman osuuden reipasta vähenemistä Karhulassa, Vahtera toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.