Mainos

Metso: Neuvottelut jatkuvat Automotivesta

Keskustelut Valmetin Uudenkaupungin autotehtaasta jatkuvat saksalaisen ThyssenKruppin kanssa, kerrotaan Metso-konsernista.

Saksalaisyhtiöllä on oikeus ostaa 90 prosenttia Valmet Automotivesta tämän vuoden loppuun mennessä.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tänään Thyssenin päätyneen siihen, ettei se käytä optiotaan. Myöhemmin se korjasi tietoja ja sanoi Thyssenin olevan edelleen kiinnostunut Valmet Automotivesta ja neuvottelujen jatkuvan vuonna 2004.

Thyssen osti 10 prosenttia Uudenkaupungin autotehtaasta vuoden 2001 lopussa ja sillä on oikeus ostaa loputkin tämän vuoden loppuun mennessä.

Porschen yhteistyökumppanuus vaarassa?

Porsche haluaa rakentaa Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaasta pelkästään Porschen tuotannolla pärjäävän yhteistyökumppanin, sanoo Porschen johtokunnan jäsen Holger Härter Talousuutisten haastattelussa. Ensi vuonna Boxterin heikko myynti voi kuitenkin johtaa myös uusiin leikkauksiin Uudessakaupungissa.

Boxterin myynti putosi Porschen elokuussa alkaneen tilivuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana 40 prosenttia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tällä hetkellä Porsche ei tarvitse Uudenkaupungin tuotantokapasiteettia juuri lainkaan.

- Heilahtelut markkinoilla ovat olleet erittäin suuria. Siksi en voi sulkea pois, etteikö meidän pitäisi tehdä tuotannossakin tiettyjä sopeuttamistoimenpiteitä. En kuitenkaan usko, että kyse on suurista asioista, johtokunnan jäsen Holger Härter Porschelta kertoo.

Samaan hengenvetoon Stuttgartissa korostetaan kuitenkin, että Valmet Automotive on pitkäaikainen strateginen kumppani ja että myös päätehtaalla Zuffenhausenissa on tehty leikkauksia.

- Meillä on sopimus vuoteen 2008 ja optio vuoteen 2011. Eli me olemme todella kiinnostuneita tekemään pitkällä tähtäimellä yhteistyötä. Me haluamme myös varustaa Valmetin niin, että se voi toimia kannattavasti pelkästään valmistamalla Porscheja, Härter kertoo.

Perinteikäs autotehdas

Uudessakaupungissa on valmistettu autoja jo vuodesta 1969 saakka. Runsaan 30 vuoden aikana on tehtailtu lähes miljoona autoa ja useita eri merkkejä.

Näitä ovat mm. Saabit, Talbotit, Opel-Calibrat, Euro-Samarat ja vuodesta 97 lähtien siis Porchen Boxter-mallit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.