Mainos

Metso myy jauhinmyllynsä

Metso-konserni on sopinut jauhinmyllyliiketoimintojensa myymisestä Outokumpu Mintec Oy:lle. Sopimus liittyy Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisen käsittelyprosessiin, joka koskee Metson Svedala Industri AB:stä tekemää tarjousta.

Kaupan toteutuminen edellyttää, että Yhdysvaltojen kilpailuviranomainen, FTC:n hyväksyy Outokumpu Mintec Oy:n Metson jauhinmyllyliiketoiminnan ostajaksi. Metso arvioi, että tämä hyväksyntä saadaan lähiaikoina. Kaupan toteutuminen edellyttää myös Metson Svedalan tarjouksen toteutumista ja eräitä tarvittavia viranomaislupia.

Jauhinmyllyliiketoimintojen vuosiliikevaihto olli viime vuonna 20-30 miljoonaa euroa. Jauhinmyllyliiketoimintojen suoranaisessa palveluksessa on noin 30 henkilöä, jotka siirtyvät kaupan myötä Outokummulle.

Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien maailmanlaajuinen toimittaja. Metson ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologian kokonaistoimittaja Metso Paper, kiven ja mineraalien käsittelyä harjoittava Metso Minerals sekä automaatio- ja säätöteknologian osaaja Metso Automation. Vuonna 2000 Metso-konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 22 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.