Mainos

Metsäyhtiöt toipumassa notkahduksestaan

Suomalaiset metsäyhtiöt ovat hiljalleen toipumassa viimevuotisesta notkahduksestaan. Metsä-Serla julkisti viime viikolla parantuneen tuloksen, ja myös UPM-Kymmenen ja Enson uskotaan yltävän hyviin tuloksiin. Yhtiöt julkaisevat puolivuotistuloksensa tällä viikolla.

Analyytikot ennustavat Enson alkuvuoden tulokseksi suunnilleen samaa kuin viime vuonna eli vajaata miljardia markkaa. UPM-Kymmenen tuloksen arvellaan olevan noin 3,4 miljardia markkaa.

UPM-Kymmenen tuloslukuun vaikuttaa kuitenkin 1,5 miljardin myyntivoitto kesäkuussa myydyistä Nokian osakkeista. Varsinaisen liiketoiminnan tulos on noin 1,9 miljardia.

Metsäyhtiöiden notkahdus on pitänyt myös sijoittajat varovaisina. Osakkeiden hinnat ovat nousseet paristakymmenestä neljäänkymmeneen prosenttiin, mutta esimerkiksi Nokian osakkeen kaltaisia menestyjiä niistä ei ole tullut.

Alkuvuotta on varjostanut erityisesti sanomalehti- ja hienopaperin alhainen hinta. Nyt varastoja on alettu täydentää siinä toivossa, että kysyntä vilkastuu ja hinnat nousevat loppuvuotta kohti.
(MTV3/Leena Laakso)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.