Mainos

Metsäyhtiöt luottavat tulevaisuuteen

Metsäyhtiöt uskovat alan näkymien vihdoin paranevan. Tänään tuloksensa julkistanut Stora Enso seurasi UPM:n mallia, ja teki ennakoitua paremman tuloksen.

Pitkään alamaissa ollut paperin hinta saattaa viimein lähteä nousuun. Ainakin UPM-Kymmene ja tänään tuloksensa julkistanut Stora Enso ovat vakaasti päättäneet korottaa hintojaan.

- Tuo kysyntätilanne ja kun muistetaan kuinka alhaalta hintatasolta lähdimme liikkeelle, niin enemmän kun tarvetta tähän on. Ja uskomme, että myöskin tulemme onnistumaan, Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä pohtii hinnankorotuksia.

Huono hintataso on vaikuttanut metsäyhtiöiden tuloksiin jo pitkään. Paperin kysyntä on nyt kuitenkin lisääntynyt.

Vaikka Stora Enson ja UPM-Kymmenen tulokset olivat paremmat kuin odotettiin, ei kannattavuuden lasku pysähtynyt. Pudotusta tuli myös hännänhuippuna kirivälle M-realille.

Ulkomaisilla yhtiöillä kuten yhdysvaltalaisella International Paperilla ja ruotsalaisella SCA:lla tilanne ei ole yhtä kehno. Yksi syy tähän on suomalaisia painava vahva euro.

Stora Enson tulosta laskivat myös Yhdysvalloissa tehdyt tappiot.

- Meillä tuo ensimmäisen vuosipuoliskon tulos pitää sisällään Pohjois-Amerikan tuloksen, joka oli erittäin huono. Meillähän on ollut siellä tällainen tuloksenparantamisohjelma meneillään jo jonkun aikaa, joka tulee vasta ensi vuoden kesään mennessä sitten aivan loppuun asti valmiiksi, Härmälä kertoo.

Ensi vuodesta odotetaan metsäalalla pitkästä aikaa parempaa. Päällystettyä hienopaperia tekeville yhtiöille tärkeää on erityisesti printtimainonnan kehitys.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.