Mainos

Metsäyhtiöt kiistävät kartellin

Metsäyhtiöt kiistävät rajoittaneensa raakapuukaupan kilpailua. Stora Enso ja UPM- Kymmene sanovat, että yhteisillä kokouksilla ei ole pyritty kilpailun rajoittamiseen. Asian sanotaan olevan päinvastoin eli tapaamisilla pyrittiin edistämään kauppaa.

Metsäkone

Kilpailuvirasto esittää Metsäliitto Osuuskunnalle, Stora-Ensolle ja UPM-Kymmenelle kullekin 20 miljoonan markan seuraamusmaksua kielletystä yhteistyöstä raakapuun kaupassa. Asia menee nyt kilpailuneuvoston käsittelyyn.

Kilpailuvirasto on selvittänyt metsäyhtiöiden puukauppaan kohdistuvia kartelliepäilyjä jo useamman vuoden ajan. Mikkelin seudulle tehdyissä tarkastuksissa löytyi viraston mukaan näyttöä siitä, että yhtiöt olivat vuosina 1993-97 säännöllisesti pitäneet kokouksia, joissa oli vaihdettu liikesalaisuuksiksi katsottavia tietoja.

Tietojen vaihto merkitsi kilpailunrajoituslain kieltämää hintayhteistyötä ja hankintalähteiden jakamista. Viitteitä vastaavasta yhteistyöstä löytyi myös Oulun seudulta.

Raskauttavana kilpailuvirasto pitää sitä, että kiellettyä yhteistyötä oli tehty samaan aikaan kun yhtiöt olivat sitoutuneet virastolta raakapuukauppaan saamansa poikkeusluvan ehtoihin, joissa hinta- ja määrätietojen vaihto nimenomaan kiellettiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.