Mainos

Metsäyhtiöiden tulokset heikkenevät

UPM-Kymmenen ja Metsä-Serlan odotetaan tänään kertovan heikentyneistä alkuvuoden tuloksista. Metsäteollisuuden tuotanto on alkuvuoden aikana kutistunut reilusti, mutta tunnelmat ovat jo nousussa.

Metsäteollisuuden tuotanto ja tulokset ovat kutistuneet. UPM-Kymmenen ja Metsä-Serlan odotetaan tänään kertovan tammi-maaliskuun tulosten jääneen reilusti huonommiksi kuin samalla jaksolla viime vuonna.

Metsäteollisuuden tuotanto Suomessa on viime kuukausina kutistunut niin nopeasti, että synkemmältä on tällä vuosikymmenellä näyttänyt vain vuoden -91 pahan laman ja vuoden -96 minitaantuman aikoihin. Viime viikkoina odotukset loppuvuoden kehityksestä ovat kuitenkin nopeasti kirkastuneet. Eilen suomalaiset ja ruotsalaiset yhtiöt uskalsivat jo ilmoittaa reiluista korotuksista paperien hintoihin.

Tänä vuonna käyntiasteet ovat olleet metsäteollisuudessa noin 90 prosenttia, mikä pitkäaikaisena keskiarvona on aika alhainen. Metsäyhtiöissä uskotaan, että kun vuosi 2000 lähestyy ja painotyöt lisääntyvät, niin todennäköisesti myös paperinkulutus kasvaa.

Pörssikurssit metsäteollisuudessa ovat viime päivinä nousseet ja yleensä ne ovat ennustaneet aikoja oikein.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.