Mainos

Metsäyhtiö APP joutuu myymään kaikki Kiinan tehtaansa

Konkurssin partaalla hoippuva metsäyhtiö Asian Pulp & Paper APP aikoo myydä kaikki tehtaansa Kiinassa ja osan Indonesian toiminnoistaan selviytyäkseen veloistaan, yhtiön edustaja kertoi Jakartassa.

APP:n tehtaisiin on liitetty julkisuudessa useita ostajaehdokkaita, mm. suomalaiset Stora Enso ja UPM Kymmene, joiden seuraavan laajentumissuunnan arvioidaan olevan Aasia. Yhtiöt ovat aiemmin kiistäneet kiinnostuksensa APP:n tehtaisiin.

Valtaosa Singaporessa pääkonttoriaan pitävän APP:n tehtaista on Indonesiassa, mutta myös Kiinassa ja Intiassa on merkittävää tuotantoa. Intian tehtaat on jo yhtiön edustajan mukaan myyty. APP:n velkataakka on yli 80 miljardia markkaa. Yhtiö lopetti maaliskuussa korkojen ja lyhennysten maksun. Sen jälkeen APP on neuvotellut velkajärjestelyistä, jotta yhtiön lopullinen ajautuminen konkurssiin vältettäisiin.

Yhtiön omistaa indonesialainen Widjajan perhe omistamansa Sinar Mas -ryhmän kautta. APP:n noteeraaminen New Yorkin pörssissä keskeytettiin 4. huhtikuuta. APP on sellun ja paperin tuottajana maailman 10. suurin metsäyhtiö.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.