Mainos

Metsätoimihenkilöiden lakonsovittelu jatkui tuloksetta

Neuvotteluja liki kolme viikkoa kestäneen metsätoimihenkilöiden lakon lopettamiseksi jatkettiin tuloksetta tänään. Mikäli osapuolet eivät pääse huomenna sopimukseen, työtaistelu uhkaa laajentua torstaina puunjalostusteollisuutta koskevaksi tukilakoksi.

Metsäalan toimihenkilöt ja työnantajia edustava Erityispalvelujen työnantajaliitto neuvottelivat tänään viitisen tuntia valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Osapuolet palaavat jälleen neuvottelupöytään huomenna. Metsäteollisuuden puunsaantia uhkaava tukilakko koskisi Metsäliiton, Enson, UPM-Kymmenen, metsänhoitoyhdistysten ja metsähallituksen palveluksessa olevaa noin 2000 metsätoimihenkilöä. Lisäksi tukilakkoihin osallistuisi Metsähallituksen ja metsänhoitoyhdistysten toimihenkilöitä.

Tukilakon ensimmäinen vaihe peruuntui viime viikolla, kun työriidan osapuolet päättivät torstaina jatkaa neuvotteluja. STTK:laisen Metsäalan toimihenkilöliiton ja akavalaisen Metsänhoitajaliiton Metsäkeskuksissa ja Metsätalouden kehittämiskeskuksessa Tapiossa työskentelevät jäsenet aloittivat lakon 20. elokuuta. Lakossa on vajaat tuhat Metoon kuuluvaa toimihenkilöä.

Kiistassa on kyse sekä työehtosopimuksesta että palkoista. Työnantaja ei hyväksy toimihenkilöiden vaatimusta yhteisen työehtosopimuksen solmimisesta kattamaan myös esimiestehtävissä olevia akavalaisia metsähoitajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.