Mainos

Metsäteollisuus uskoo nousuun

Metsäteollisuuden vienti pääsee uuteen vauhtiin vielä tänä keväänä, arvioi Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Matti Korhonen.

Korhosen mukaan tehtaiden seisokit voivat kuitenkin jatkua, ellei muun muassa sellun ylivarastoja saada purettua. Epävarmutta pitää yllä keski-Euroopan huono taloustilanne.

Vuosi oli huono

Suomalaisen metsäteollisuuden viime vuosi oli huono. Selluloosan hinta putosi viime vuonna yli 30 prosenttia ja maailman selluvarastot ovat edelleen lähes täynnä.

Tärkeä syy metsäteollisuuden alamäkeen on Länsi-Euroopan huono talouskehitys. Metsäteollisuuden käyttöaste tippui viime vuonna rajusti. Hintakehitys on joko huonoa tai epävakaata lähes kaikissa tuoteryhmissä.

Metsäteollisuuden viennin arvo laski viime vuonna kymmenellä prosentilla. Euroopan Unionin yhteinen valuutta muuttaa toteutuessaan suomalaisen puunjalostusteollisuuden laskutusvaluutan dollarista euroksi. Suomalainen paperi myydään 80:ntä prosenttisesti Unionin kotimarkkinoille.

Metsäteollisuustuotteiden markkinatilanne on siis nyt huono, mutta alan suhdannenäkymillä on tapana muuttua nopeasti. Suomalaiset metsäteollisuuskonsernit ovat eurooppalaisittain suuria, entistä omavaraisimpia ja kilpailukykyisempiä. Uusine suurine tuotantolinjoineen ne todennäköisimmin valtaavat uusia markkinoita kuin menettävät niitä.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.