Mainos

Metsäteollisuus: Stora Enson leikkaukset välttämättömiä

Metsäteollisuuden Anne Brunilan mukaan puutullit ovat suuri uhka suomalaiselle metsäteollisuudelle. Toimitusjohtajan mukaan Suomessa ei voida tuottaa kalliilla ja myydä halvalla.

Metsäteollisuuden toimitusjohtaja Anne Brunilan mielestä Suomi ei voi olla ottamatta huomioon jo kauan maailmalla käynnissä olleita metsäteollisuuden rakennejärjestelyjä.

Brunilan mukaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa on tehty metsäteollisuuden rakennejärjestelyjä jo yli kymmenen vuotta.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Brunila korostaa, että Suomi ei voi millään jäädä millään järjestelyjen ulkopuolelle.

Puutullit peikkona

Brunilan mukaan Venäjän kaavailemat puutullit ovat erittäin merkittävä uhka suomalaiselle metsäteollisuudelle.

- Kotimaista puuntuotantoa voidaan lisätä, mutta esimerkiksi koivukuidun saanti ja sen markkinahinta ovat ongelma, Brunila sanoo.

Metsäteollisuuden toimitusjohtan mielestä paljon riippuu myös isoista eurooppalaisista päätöksistä. Näihin kuuluvat mm. ilmastoasiat.

- Selvää on kuitenkin, että jos teollisuustuotanto Suomessa supistuu, myös puumarkkinat pienenevät, Brunila muistuttaa.

Stora Enson Kemijärven tehtaan sulkeminen on herättänyt kovaa kritiikkiä etenkin, koska tehdas on kannattava. Brunila ei ota suoraan kantaa Kemijärven tilanteeseen, mutta sanoo uskovansa tehtaan johdon tehneen laskelmat ja johtopäätökset kannattavuuden mukaan.

"Kustannukset alas"

Tukkikuorma

Tulevaisuudesta Brunila sanoo, että Suomessa olisi saatava alas metsäteollisuuden kustannuksia.

Suomelle tärkeällä markkina-alueella Euroopassa on jo ylikapasiteettia monissa puulaaduissa. Brunilan mielestä Suomea rasittavat mm. pitkät kuljetusmatkat ja kuljetusten kalleus.

Suomessa olisi toimitusjohtajan mielestä panostettava infrastruktuurin kehittämiseen, energia- ja metsäpolitiikkaan sekä alan koulutukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.