Mainos

Metsäteollisuuden vienti kasvaa tänä vuonna

Metsäteollisuuden vienti kasvaa tänä vuonna viimevuotista suuremmaksi ja vientitulot kasvavat.

Selviä merkkejä markkinoiden kääntymisestä kasvuun viime vuoden notkahduksen jälkeen ei Metsäteollisuuden keskusliiton suhdannekatsauksen mukaan ole kuitenkaan vielä nähtävissä.

Päämarkkinoiden kasvun nopeutumisen ansiosta metsäteollisuuden tuotanto ja vienti kääntyvät kasvuun loppuvuonna. Sahatavaran ja hienopaperin hintatason vahvistumisesta huolimatta metsäteollisuus ei usko keskimääräisen vientihintatason nousevan viime vuodesta.

Metsäteollisuus suhtautuu myönteisesti Emuun

Metsäteollisuus suhtautuu Suomen liittymiseen Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun varovaisen myönteisesti. Näin arvioi Metsäteollisuuden puheenjohtaja Juha Niemelä liiton kevätkokouksessa Helsingissä.

Hänen mukaansa metsäteollisuus kannattaa teollisuuden yleislinjaa lähinnä siitä syystä, että valittavana on ollut huono ja vielä huonompi vaihtoehtoehto. Devalvaatioihin perustuva tie on kaikissa tapauksissa loppuun kuljettu, Niemelä sanoi.

Erityisen tärkeää on tulevaisuudessa varautua laskusuhdanteisiin etukäteen, mikä on "täysin uusi ja vaativa ulottuvuus päätöksenteossa", hän totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.