Mainos

Metsäteollisuuden tuotanto ennätysvauhdissa

Metsäteollisuus jatkoi alkuvuonna uusien tuotantoennätysten tekemistä. Sahatavaran, massan sekä paperin ja kartongin tuotanto nousi Metsäteollisuuden keskusliiton julkaiseman tilaston mukaan tammi-kesäkuussa ennätystasolle.

Paperin ja kartongin tuotanto lisääntyi 11,3 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja kohosi vajaaseen 6,5 miljoonaan tonniin. Paperia tammi-kesäkuussa tuotettiin hieman yli 5,1 miljoonaa tonnia ja kartonkia runsaat 1,3 miljoonaa tonnia. Massan tuotanto lisääntyi alkuvuonna runsaaseen 5,7 miljoonaan tonniin eli 6,7 prosenttia suuremmaksi kuin vuosi sitten. Havusahatavaran tuotanto oli vajaat 5,7 miljoonaa kuutiometriä, missä kasvua oli 3,8 prosenttia.

Metsäteollisuuden tuotantokapasiteetin käyttöaste nousi tuotannon kasvaessa lähelle täyskäyttöä ja kävikin keväällä 99 prosentissa. Paperiteollisuuden käyttöaste nousi tammi-kesäkuussa keskimäärin 97 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 93 prosenttia.

Alkuvuoden tuotantoluvut ovat vuositasolla kaikissa suurissa tuoteryhmissä viime vuoden tuotantoa suuremmat. Loppuvuoden kysyntä kuitenkin ratkaisee, nouseeko metsäteollisuuden koko vuoden tuotanto viime vuoden ennätystasoa korkeammaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.