Mainos

Metsätalouden kilpailukykyä nostetaan uudella tutkimusohjelmalla

Suomalaisen metsätalouden ja metsäteollisuuden kilpailukykyä kohennetaan uudella tutkimusohjelmalla, jota rahoittavat Suomen Akatemia, Teknologian kehittämiskeskus Tekes ja kaksi ministeriötä, maa- ja metsätalousministeriö sekä kauppa- ja teollisuusministeriö.

Kolmivuotiseen ohjelmaan on varattu 115 miljoonaa julkista rahaa. Ohjelman kokonaisbudjetti on 200 miljoonaa markkaa. Tukea on myönnetty 32 hankekokonaisuuteen, joissa on yhteensä yli sata yksittäistä hanketta.

Metsäalan tutkimusohjelman pääpaino on tutkimus- ja kehitystyöllä, joka yhdistää tuotteiden käytön, markkinoinnin, valmistuksen, puunhankinnan ja -tuotannon toisiinsa. Ohjelmalla halutaan edistää erityisesti mekaanisen metsäteollisuuden ja pk-yritystoiminnan kilpailukykyä.

Tutkimusohjelmassa selvitetään suomalaisen metsäklusterin keskeiset uhat ja mahdollisuudet. Hanketta johtaa professori Risto Seppälä.

Professori Per Steniuksen johdolla tutkitaan suomalaisen puun eri ominaisuuksien hyödyntämistä. Tässä hankkeessa yhdistetään paperin ja puutuotteiden tutkimusta, ja se on tutkimusohjelman laajin teemakokonaisuus.

Tutkimusohjelmassa selvitetään myös metsätalouteen liittyvien palveluiden vaikutusta alueen elinkelpoisuuteen, etsitään ratkaisua massanvalmistuksen yksinkertaistamiseksi sekä tutkitaan ympäristötekijöiden, kuten ilmaston lämpenemisen vaikutusta männyn ja kuusen ominaisuuksiin. Lisäksi selvitetään puun ominaisuuksien vaihteluja ja puunkorjuun nykyistä parempaa hallintaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.