Mainos

Metsätalouden kannattavuus laskussa

Työtehoseuran mukaan metsänomistajien puunmyyntitulot ovat kehittyneet selvästi hitaammin kuin palkansaajien ansiotulot viimeisten 20 vuoden aikana.

Metsätalouden kannattavuus on laskussa, Työtehoseura arvioi. Seuran julkaiseman Teho-lehden mukaan metsäverotuksen muutos vuoden alussa pudottanee metsätalouden kannattavuuden 1980-luvun tasolle, jolloin metsätalouden nettotulos oli 80 euroa hehtaaria kohti viime vuoden rahanarvolla laskettuna.

Vielä viime vuosikymmenen lopulla metsätalouden nettotulos oli 100 euroa hehtaarilta, minkä jälkeen kannattavuus on kääntynyt laskuun. Alimmillaan nettotulos kuitenkin kävi 1990-luvun alun laman aikana, jolloin se laski 40 euroon.

Viime vuoden vaihteessa voimaan astunut verotuksen muutos vei metsänomistajilta mahdollisuuden pinta-alaverotukseen. Nyt kaikki metsät ovat myyntiverotuksen piirissä.

Työtehoseuran mukaan metsänomistajien puunmyyntitulot ovat kehittyneet selvästi hitaammin kuin palkansaajien ansiotulot viimeisten 20 vuoden aikana. Ansiotulot ovat nousseet lähes kaksi kertaa nopeammin kuin puunmyyntitulot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.