Mainos

Metsästysseurueen väärä saalis päätyi harvinaiseen poliisin huutokauppaan – myyntihinta veivattiin puhelimessa reilusti yli tuhannen euron

Poliisi oli tänään meklarina harvinaisessa huutokaupassa, jossa tarjolla oli täysikasvuisen naarashirven kokonainen ruho. 

Kuollutta, 130-kiloista eläintä kauppasi Oulun poliisi, joka tiedotti asiasta aiemmin tiedotteessaan. Ruho myytiin eniten tarjonneelle. Huutokauppa käytiin puhelimitse.

0:13

Hirvi oli ilmeisen haluttua kauppatavaraa. Rikosylikonstaapeli Juha Lämsä kertoo, että poliisi sai siitä tunnin aikana 11 tarjousta. Renkaanpotkijoita ei langoille luikerrellut.

Kauppahintakin kipusi lopulta lähemmäs 1300 euroa.

Alun perin ruho pantiin kaupan, sillä hirvi oli kaadettu luvatta. Sotkamolainen metsästysseurue oli ampunut sen, vaikka seurueen lupakiintiö oli tullut täyteen jo aiemmin samana päivänä. Poliisin tehtäviin kuuluu tuolloin takavarikoida väärä saalis.

Poliisi selvittää nyt, miten näin pääsi käymään. Tapausta tutkitaan metsästysrikoksena.

"Huono aika vetää liipaisimesta"

Ilman lupaa kaadettuja hirviä joudutaan huutokauppaamaan verrattain harvoin. Kainuun alueella työskentelevä Lämsä kertoo, että Kainuussa tapauksia on ollut viimeisen vuoden aikana vain noin viisi.

– Näitä sattuu varmaan joka hiippakunnassa, mutta tapauksia on silti hirviseurojen määrään verrattuna vähän.

Kahta viimeisintä Lämsän vetämää huutokauppaa on kuitenkin yhdistänyt erikoinen yhteensattuma. 

– Näissä molemmissa tapauksissa hirvi oli kaadettu samaan aikaan iltapäivästä noin kolmen aikaan. Se on ilmeisesti huono aika vetää liipaisimesta täällä Kainuun seudulla, mies pohtii.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja