Mainos

Metsästysrikoksista ehdotetaan kovempia tuomioita

Metsästysrikoksista halutaan antaa nykyistä ankarampia rangaistuksia.

Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdottaa törkeän metsästysrikoksen lisäämistä rikoslakiin, jotta erityisen moitittavista teoista voitaisiin rangaista nykyistä ankarammin.

Raakojen ja suunnitelmallisten metsästysrikosten määrä on lisääntynyt viime vuosina. Rikokset kohdistuvat lisäksi aiempaa useammin erityisen suojeltuihin riistaeläimiin.

Työryhmän ehdotuksen mukaan törkeästä metsästysrikoksesta tuomittaisiin, jos rikos on tehty erityisen raa’alla tai julmalla tavalla. Tämä voisi olla kyseessä, jos eläimelle on aiheutettu pitkäaikaista kärsimystä esimerkiksi jättämällä pyyntilaite tarkastamatta tai käyttämällä syöttinä tuskallisen kuoleman aiheuttavia vaahtomuovipalloja. Törkeästä metsästysrikoksesta olisi kyse myös muun muassa silloin, kun eläin näännytetään ajamalla sitä takaa tai kun eläin tapetaan ajamalla moottorikelkalla sen yli.

Rangaistus törkeästä metsästysrikoksesta olisi vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta. Tuomion saanut määrättäisiin aina metsästyskieltoon, jos ei ole erityisiä perusteita jättää kieltoa määräämättä. Metsästyskielto törkeästä teosta olisi työryhmän ehdotuksen mukaan vähintään kolmen ja enintään kymmenen vuoden pituinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.