Mainos

Metsästäjät vaativat lisää sudenkaatolupia – ainakin 48 pitää myöntää

Suomen Metsästäjäliiton mielestä Luonnonvarakeskuksen tänään julkistamat luvut susikannan koosta vastaavat käsitystä siitä, että Suomen susikanta on voimakkaassa kasvussa.

– Susikanta on nyt todella vahva. Aiemmin on arvioitu, että suotuisa suojelun taso olisi 20 laumaa ja nyt niitä on jo 27, huomauttaa Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtaja Lauri Kontro.

Kontron mielestä metsästyksen aloittamiselle on nyt hyvät perusteet.

– Kannanhoidollinen metsästys pitää aloittaa, ja suunniteltu 29 suden kaato on minimimäärä. Meidän mielestämme kanta kestää kovemmankin metsästyksen. Riistakeskukselta on haettu tähän mennessä lupia 48 suden metsästykseen, ja meidän mielestämme sen verran lupia pitäisi myöntää.

Mallia naapurimaista

Kontro huomauttaa, että sekä Virossa että Ruotsissa sutta jo metsästetään. Virossa on jo pidemmän aikaa kaadettu 100 sutta vuodessa ja Ruotsissakin susijahti alkoi viime perjantaina.

– Meidän pitää ottaa mallia Virosta ja Ruotsista.

Luontojärjestöt ovat olleet huolissaan siitä, erottavatko metsästäjät alfa-sudet ja nuoret yksilöt toisistaan. Kannanhoidollinen metsästys on tarkoitus kohdistaa nuoriin yksilöihin.

– Vahingon mahdollisuus on olemassa. Jos sudet tulevat laumana, alfayksilöt on helppo erottaa, mutta jos lauma on hajallaan, se on vaikeaa. Jos alfayksilöillä on panta, erottaminen on helpompaa. Ei siitä suuria vahinkoja tule, jos joku alfayksilö kaatuu vahingossa. Tässähän on tarkoituksena myös palauttaa suden ihmisarkuus, muistuttaa Kontro.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.