Mainos

Metsästäjät taas pulassa: Vene upposi, helikopteri pelasti ulkoluodolta

Haahkanmetsästäjät olivat jälleen tänään pulassa Suomenlahdella. Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri kuljetti puolen päivän aikaan kolme ihmistä ja kolme koiraa turvaan ulkoluodolta Hankoon.

Seurueen vene oli uponnut luodon lähistölle myrskyssä pohjaan tulleiden vaurioiden vuoksi.

Viimeksi eilen Rajavartiolaitos joutui pelastamaan helikopterilla kolme metsästäjää saarelta Hangon ja Tammisaaren väliseltä alueelta. Miehet olivat liikkeellä pienellä Buster-veneellä, eivätkä enää uskaltaneet lähteä merelle.

Suomenalahden merivartioston mukaan kesäkuun alussa käynnistynyt uroshaahkan metsästys on työllistänyt merivartiostoa poikkeuksellisen paljon. Metsästyksen käynnistymisen jälkeen on Hangon ja Raaseporin merialueella olevilta luodoilta evakuoitu viitenä eri kertana yhteensä 14 henkilöä ja 8 koiraa.

Evakuointeihin on kolmesti käytetty Rajavartiolaitoksen päivystyksessä olevia meripelastushelikoptereita ja kahdesti veneitä.

Läntisellä Suomenlahdella on haahkan metsästyksen alkamisen jälkeen ollut kovan tuulen varoitus. Merivartioston mukaan vaaratilanteet ja evakuoinnit olisikin voitu välttää sääennusteita seuraamalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.