Mainos

Metsästäjät kiistävät osallistuneensa susijahtiin – kohteena olivat "hybridit"

Puolustusasianajajat korostavat aamulla käynnistyneessä oikeudenkäynnissä Kokkolan käräjäoikeudessa, että miehet eivät ole lähteneet susijahtiin, vaan hävittämään niin sanottuja hybridejä eli koirasusia. 

Puolustuksen mukaan rikoksen tunnusmerkistö ei täyty, koska miehet ovat lähteneet rauhoittamattomien riistaeläinten perään, ei susien.

– Ja vaikka miehet ovat esitutkinnassa puhuneet susijahdista, se on tarkoittanut yleisnimitystä asialle, eli vaikka lähtöä linnunmetsästykseeen, sanoi puolustusasianaja Teppo Laine.

Kihlakunnansyyttäjä Kosti Kurvisen mukaan miehet eivät ole voineet tietää, ovatko kyseessä koirasudet vai villisudet.

Puolustusasianajajat korostavat aamulla käynnistyneessä oikeudenkäynnissä Kokkolan käräjäoikeudessa, että miehet eivät ole lähteneet susijahtiin, vaan hävittämään niin sanottuja hybridejä eli koirasusia. Puolustuksen mukaan rikoksen tunnusmerkistö ei täyty, koska miehet ovat lähteneet rauhoittamattomien riistaeläinten perään, ei susien.

– Ja vaikka miehet ovat esitutkinnassa puhuneet susijahdista, se on tarkoittanut yleisnimitystä asialle, eli vaikka lähtöä linnunmetsästykseeen, sanoi puolustusasianaja Teppo Laine.

Kihlakunnansyyttäjä Kosti Kurvisen mukaan miehet eivät ole voineet tietää, ovatko kyseessä koirasudet vai villisudet.

– He ovat yksissä tuumin lähteneet kaatamaan susia ja kaikki ovat syyllistyneet törkeään metsästysrikokseen joko ampumalla, hätyyttämällä, ajamalla tai tappamalla susia tai osallistumalla susien hävitykseen, sanoi Kurvinen. 

Perhon metsästäjät olivat "kettujahdissa"

Syyttäjän mukaan Perhon metsästäjät olivat tietoisesti metsästämässä rauhoitettuja susia, koska miehet ovat käyttäneet operaatiosta salanimeä "kettujahti". Poliisin teletunnistetietojen mukaan operaatiosta on puhuttu koko ajan "kettujahtina".

– Näin ollen miehet ovat tienneet olevansa susijahdissa, ei hybridien metsästyksessä, sanoi syyttäjä Kosti Kurvinen.

Hän muistutti että suomalaisviranomaisten tutkimusten mukaan kaikki kolme ammuttua sutta ovat 97-99-prosenttisesti suomalaisia villisusia.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.