Mainos

Metsästäjät kaatoivat vajaat 70 karhua

Lokakuussa päättyneelle metsästyskaudelle myönnetyistä 90 luvasta käytettiin 67. Itäisellä poronhoitoalueella luvista jäi käyttämättä yli puolet.

Metsästyskauden aikana kaadettiin yhteensä 67 karhua, mikä on 24 otsoa vähemmän kuin viime vuonna. Kaatolupia oli tälle pyyntikaudelle myönnetty yhteensä 90, mutta erityisesti poronhoitoalueella karhuja saatiin saaliiksi selvästi kiintiötä vähemmän.

Itäisellä poronhoitoalueella oli lupa 25 karhun kaatamiseen, mutta saaliiksi saatiin vain yhdeksän eläintä. Läntisellä poronhoitoalueella karhuja kaadettiin viisi, kun lupia oli myönnetty kuusi.

Pohjois-Karjala käytti kaikki luvat

Eniten karhuja metsästettiin Pohjois-Karjalassa, missä 30 kaatoluvan kiintiö tuli täyteen pian metsästyskauden alkamisen jälkeen. Kymessä, Etelä-Savossa ja Kainuussa vain muutama lupa jäi käyttämättä.

Karhunmetsästyskausi alkaa 20. elokuuta ja päättyy lokakuun lopussa. Karhulupien myöntämistä säätelevät EU:n luontodirektiivin erityissäännökset. Poronhoitoalueilla pyyntiluvat myöntää maa- ja metsätalousministeriö, muualla maassa paikallinen riistanhoitopiiri.

Karhunkaatolupia myönnettiin poronhoitoalueille ja kuuteen riistanhoitopiiriin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.