Mainos

Metsästäjät himotun saaliin perään – karhuja saa kaataa viime vuotta enemmän

Itä-Suomen karhumailla valmistaudutaan jo torstaina käynnistyvään karhujahtiin. Paikkakunnalle saavutaan hyvissä ajoin ennen metsästyksen alkua, ja tuleviin riistamaihin tutustutaan huolella.

Varmat tiedot karhujen reiteistä ovat kultaakin kalliimpia, kun himotun saaliin perään lähdetään.

Syksyn karhujahdissa on lupa ampua koko maassa 133 karhua, joista poronhoitoalueen osuus 52 eläintä. Valtakunnan tasolla määrä on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna. Poikkeusluvat ovat lisääntyneet eniten Kuhmossa, jossa lupa on 12 karhulle. Viime vuonna lupia oli vain viisi.

– Aivan varmasti täältä tuo karhumäärä löytyy. Metsäpeurakannan suojelemiseksi taisivat herrat nostaa lupia, Kuhmon yhteisluvan haltija Timo Klemetti arvioi.

Takavuosina Lieksa oli yksi karhujahdin suosituimpia alueita. Raju pudotus lupamäärissä kuitenkin karkottanee ainakin osan metsästysturisteissa muille maille. Kun vuosikymmenen alussa parina vuonna ammuttiin yli 20 lupakarhua, niin tälle vuodelle lupia heltisi vain viisi.

– Siinä on kauhea ristiriita todellisuuden ja ministeriön laskelmien välillä. Viime vuonnakin aamuseitsemään mennessä oli ammuttu jo viisi karhua, joten jahti jää lyhyeksi, Lieksan karhujahdin aluejohtaja Esa Räty arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.