Mainos

Metsästäjäliitto: Emme hyväksy lemmikkikissojen tappamista – teolla kehuskellut joutui valtaisan vihakampanjan kohteeksi

Metsästäjäliitto on ottanut kantaa uutiseen, jossa pohjalainen metsästäjä retosteli sosiaalisessa mediassa kahden lemmikkikissan tappamisella.

– Tämä on valitettava tapaus, eikä Metsästäjäliitto hyväksy tällaista toimintaa, liitto linjaa.

Metsästäjä julkaisi Facebookin metsästäjäryhmässä kuvan, jossa poseeraavat miehen kaksi koiraa kahden kuolleen kissan ympärillä. MTV Uutiset tavoitti perjantaina toisen menehtyneen kissan, Hyrren, omistajan Ailin.

– En halua sano tekijälle yhtään mitään. Olen lukenut netissä, että häntä kohtaan on tullut paljon julkista lynkkausta. En haluaisi siihenkään ruveta. Poliisi saa tehdä, mitä tekee ja hoitaa asian, Aili sanoo rauhallisesti.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa. Myös Suomen Metsästäjäliitto ja Metsästäjäliiton Pohjanmaan piiri selvittävät tarkemmin tapauksen yksityiskohtia ja käsittelevät asiaa ensi viikon alussa.

– Metsästys kohdistuu riistaeläimiin, ei missään tapauksessa kotieläimiin. Villiintyneen kissan saa metsästyslain nojalla tappaa, mutta metsästäjän pitää aina olla ehdottoman varma, että kissa on villiintynyt. Varmin tapa on pyydystää kaukana asutuksesta liikkuva kissa loukulla ja toimittaa se lähimpään löytöeläintaloon, liitto linjaa.

Metsästäjän julkinen Facebook-profiili on joutunut valtaisan vihakampanjan kohteeksi. Kommenteissa uhataan miehen henkeä lukuisilla eri tavoilla. Lisäksi tuhannet henkilöt ovat allekirjoittaneet nettiadressin, jossa vaaditaan miehen erottamista nykyisistä työtehtävistään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.