Mainos

Metsärahaa valtiolle lähes 270 miljoonaa

Metsähallituksen viime vuonna tekemästä voitosta tuloutetaan valtiolle lähes 270 miljoonaa markkaa.

Metsää


Valtioneuvosto vahvisti tänään Metsähallituksen viime vuoden tilinpäätöksen, ja samalla valtioneuvosto päätti valtiolle tuloutettavasta osuudesta. Metsähallituksen tilikauden voitto oli viime vuonna 390 miljoonaa markkaa, mikä ylittää maa- ja metsätalousministeriön asettaman tavoitteen 36 miljoonalla markalla.

Tulos ilman kiinteistöjen myyntivoittoja oli 322 miljoonaa markkaa. Metsähallituksen liikevaihto oli lähes 1,4 miljardia markkaa. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta viisi prosenttia. Metsätalouden osuus Metsähallituksen liikevaihdosta oli lähes 90 prosenttia ja voitosta lähes 95 prosenttia.

Neljästä muusta liiketoiminnan tulosalueesta tonttikauppaan keskittyvä Laatumaa ja siemen- ja taimikauppaa käyvä Forelia Oy saavuttivat tavoitteensa. Sen sijaan luontomatkailupalveluja kauppaava Villi Pohjola jäi selvästi tavoitteestaan, samoin kuin ulkomaan projekteihin osaamista myyvä Metsähallitus Consulting.

Yli miljoona retkeilijää


Metsähallituksen hoitamissa kansallispuistoissa vieraili viime vuonna runsaat 830 000 kävijää. Suosituimmat puistot olivat Urho Kekkosen, Oulangan ja Nuuksion kansallispuistot. Valtion retkeilyalueilla kävi 350 000 retkeilijää, ja suosituin alue oli Ruunaa.

Metsähallituksen luontokeskuksissa ja palvelupisteissa kävi lähes miljoona vierailijaa. Vilkkaimpia kohteita olivat palvelupiste Karhuntassu Kuusamossa ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida Inarissa.

Metsähallituksen luonnonsuojelun vuosikertomuksen mukaan luonnonsuojelun toimintaan käytettiin viime vuonna 136 miljoonaa markkaa, josta runsas puolet tuli ympäristöministeriöltä, 18 prosenttia työministeriöstä, 16 maa- ja metsätalousministeriöstä ja loput 14 prosenttia EU:sta ja muista lähteistä.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja